Sök på webbplatsen


Artistskola 2011, version 2.0

Artistskolan är ett projekt som ger barn och ungdomar möjlighet att utvecklas inom områden som det finns oerhört begränsade aktiviteter för, nämligen sång och dans. Det finns hockeyläger, fotbollscuper, scoutläger, pysseltimmar och liknande men inget som ens ligger i närheten av vår idé. Vi är själva aktiva inom musik och dans och ser därför att det är viktigt att låta barnen få möjlighet till att stå på scenen.
Efter att vi hade Artistskolan förra året så fick vi bra respons både muntligt men även genom att bevittna det slutliga framträdandet som deltagarna höll i.
Det visade att de som från början knappt vågade säga sitt namn högt i grupp nu stod och showade för glatta livet inför en hel publik, det om något är positiv utveckling.
Vi vill därför få chansen att genom Sixten projektet kunna genomföra Artistskolan igen, för att fler ska få möjlighet att delta, lära sig och ha kul med oss.
Artistskolan anpassas både till pojkar och flickor.  

Det vi har gjort som skiljer sig från förra året är att vi nu har ingått i ett samarbete med Östhammars kommun (Östhammars musikvecka) och en av grupperna kommer ha möjlighet att uppträda inför publik på kommunens familjedag. Kul att nämna är att barnen då blir förband åt årets vinnare i melodifestivalen (Eric Saade). Vi kommer i år också att ha en bättre och mer anpassad lokal där det finns mer utrymme för lek och skoj och en bättre scen för sång och dans. Vi kommer även att ha en mer planerad ”utbildning” och ha en större presentations del på själva uppträdandet.

 

Projektet får godkänt med motiveringen:

Projektet visade på ett mycket fint resultat förra året och i år har man verkligen utvecklat konceptet. Man har hittat samarbetspartner i ”musikveckan” – man har utvecklat skolan och dessutom kommer ungdomarna att få chansen att samarbeta med rutinerade stora artister, något som kommer att ge dem möjligheten att utvecklas ytterligare.
Projektet får bifall på sökt summa.

Projektinformation

Projektperiod:
2011-03-07 - 2011-08-31
Diarienummer:
2011-03
Projektstatus:
Pågående
Axel:
3
Geografiskt område:
Östhammars kommun
Projektägare:
Östhammars Kommun
Kontaktpersoner:
Budget:
Beviljat stöd:
17150 kronor

Mål