Sök på webbplatsen


Skatepark Sigtuna

I Sigtuna har det åkts skateboard under många år. Det har tyvärr saknts en bra plats att hålla till på och därför vill vi nu bygga en skatepark där vi kan utöva vår sport. Vi skulle vilja bygga ett antal enheter, qurter pipes, banks, humps, curbs, spines, rails och flat boxes för att kunna åka och bli bättre på skateboard. Vi är ett 40-tal ungdomar i åldrarna 12-20 som är initiativtagare. Vi har redan hållit ett möte där vi haft en workshop om vilka typer av ehneter vi vill ha. Vi tog då hjälp av modelllera för att kunna beskriva dom saker vi vill bygga.

Målet med projektet är att vi skall få en skatepark med 2 stora banks, 2 qurter pipes, 1 stor flatbox, 2 humps och 2 stycken spines. Målgruppen för projektet är killar och tjejer i åldrarna 12-25 år men barn och ungdomar i åldrarna 6-50 kommer att kunna utnyttja anläggningen i våra skateboard skolor och andra aktiviteter.

 

Beslutsmotivering: Projektet engagerar många i bygden och ger ungdomarna bra möjligheter till att utöva spontanidrott. Projektet är väl förankrat och föreningen sysslar med kurser - något som kan leda till att fler upptäcker hur roligt det är med skate.
Projektet får bifall på ansökt summa.

Projektinformation

Projektperiod:
2012-05-22 - 2012-08-31
Diarienummer:
2012-05
Projektstatus:
Pågående
Axel:
3
Geografiskt område:
Sigtuna kommun
Projektägare:
Sigtuna Sub Surfers
Kontaktpersoner:
  • Se informationstext om projektet
Budget:
Beviljat stöd:
20 000 kronor

Mål