Sök på webbplatsen


jDome turneringen

Projektet riktar sig till ungdomar mellan 13 och 20 på fritidsgårdarna runtom Uppsala landsbygd och har som målsättning att ena unga med hjälp av ny spelteknik. Just för att e-sporten och spelindustrin utvecklas så pass fort kan det vara svårt att hänga med i allt som händer och därför vill projektet även hjälpa till att visa unga vad det finns för ny spelteknik på marknaden.

Projektet går ut på att grundarna av föreningen Game Dismount ska hålla tre turneringar på tre olika fritidsgårdar med hjälp av en jDome. En jDome är en ny sorts spelskärm som man använder tillsammans med en projektor och valfri PC/konsol. Denna innovativa spelskärm är något unikt då orden häftig spelupplevelse får en ny innebörd. Med denna skärm blir spelet närmast realistiskt och du är ett med spelvärlden. Just för att denna teknik är så pass ny och ovanlig är den väldigt svårtillgänglig. Föreningen har blivit sponsrade med en jDome-skärm för detta projekt men skulle behöva en projektor och en tillhörande racingstol till själva spelandet. Utan projektorn är det omöjligt att uppleva den otroliga spelkänslan hos jDome och racingstolen gör spelupplevelsen optimal.

Tanken är att turneringarna ska leda till en final där vi bjuder in folk från de andra fritidsgårdarna. Den kommer att hållas på Vänge fritidsgård som har gett föreningen tillåtelse att göra om det gamla biljardrummet till ett TV-spelsrum. Föreningen har kämpat hårt med att samla in affischer och andra inredningsdetaljer till rummet för att få rätt stämning. För att få rummet optimalt så behövs det färgade LED-lampor för att få till spelmyskänslan. Det är dessutom väldigt obehagligt att sitta i vanligt vitt, starkt ljus och spela och därav väljer vi färgade LED-lampor.

I och med att finalen arrangeras på fritidsgården så är det ännu en möjlighet för unga att träffas och knyta band för möjliga framtida samarbeten som skulle kunna vara ett nytt projekt eller ett deltagande i föreningslivet. Eftersom Game Dismount är en helt nystartad förening så gynnar detta projekt även föreningen just för att vi kan rekrytera nya medlemmar. Fritidsledare kommer också ha nytta av den nya kunskapen om jDome eftersom den är så pass ovanlig att den knappt finns tillgänglig någon annanstans.

Beslutsmotivering: Projektet får bifall då det kommer att samla ungdomar kring ett gemensamt intresse och kan leda till att fler ungdomar får upp ögonen för föreningslivet. Det tar ny teknik till Upplandbygds område och kan bli något som skapar samverkan mellan olika fritidsgårdar och då även nya orter. Projektet får bifall på ansökt summa

Projektinformation

Projektperiod:
2012-08-14 - 2013-01-31
Diarienummer:
2012-08
Projektstatus:
Pågående
Axel:
3
Geografiskt område:
Uppsala kommun
Projektägare:
"Game Dismount" lokalförening
Kontaktpersoner:
  • Se informationstext om projektet
Budget:
Beviljat stöd:
15 000 kronor

Mål