Sök på webbplatsen


Operation E-sport Björklinge

Projektidén kommer utav föreningens eget genuina intresse för e-sport och är tänkt att sprida intresse och kunskaper om e-sport på landsbygden kring Uppsala med mötespunkt i Björklinge. E-sport har växt väldigt fort de senaste åren där de kanske mest välkända spelen i fokus är League of Legends (LoL) och Starcraft 2, nu även expansionen: Heart of the Swarm.

I korea är det vanligt med utomhusmatcher där man ställer upp en scen på ett torg och det går till ungefär som en konsert bara det att man istället spelar exempelvis Starcraft! Spelen utvecklas att se mer och mer realistiska ut och kräver förstås även mer prestanda från ens dator, därför vill vi erbjuda en chans att få uppleva de senaste spelens maximala effekt! Vi kommer att köpa in
delar till två datorer och bygga ihop dessa för att sedan kunna köra turneringar på.
Vi kommer att erbjuda ungdomar att delta för att lära sig bygga ihop datorer - men vi siktar även på att i höst kanske ha en datorbyggarworkshop.

Två mindre kraftfulla datorer kommer att användas till turneringen (eftersom åskådarna inte behöver ha maximal grafik) för att "specca" dvs, se på matcherna och kommentera dem så att det blir en genuin turneringskänsla.
Föreningen E-sport Uppsala har kämpat hårt för att få chans att sprida begreppet E-sport och LAN-versamheter, Sixten är en perfekt möjlighet att genomföra detta.
Våran tanke är att folk ska få tävla i en turnering och avsluta med en final med prisutdelning. Varsitt ex av den senaste expansionen till Starcraft 2. Därefter kommer man få prova på andra spel som vi tycker är särskilt nämnvärda och uppleva det nyaste inom grafik, ljud/musik och även mindre krävande Indie-spel.

För att genomföra detta kommer vi samarbeta med Björklinge Fritidsgård och vara i deras lokaler, det medför att det blir väldigt enkelt att ta sig evenemanget och många får chans att vara med.

 

Beslutsmotivering:
Projektet får godkänt då man visar på underifrånperspektiv, man erbjuder intresserade ungdomar att ta sitt spelande till en ny nivå, och man ska även kompetensutveckla ungdomar kring hur man bygger ihop egna datorer. Projektet är väl förankrat och får bifall på sökt summa.

Projektinformation

Projektperiod:
2013-05-29 - 2013-08-31
Diarienummer:
2013-06
Projektstatus:
Pågående
Axel:
3
Geografiskt område:
Uppsala kommun
Projektägare:
E-sport Uppsala
Kontaktpersoner:
  • Se informationstext om projektet
Budget:
Beviljat stöd:
20 000 SEK

Mål