Sök på webbplatsen


Summerrail Ramstalund

Projektet är ett gäng med ungdomar på 12-15 år som tycker om att åka skidor, de åker skidor cirka sju veckor per vinter.
Utöver dessa skiddagar, skulle de vilja ha en chans att utvecklas på sommaren.

En summerrail, är en kort konstgjord skidbacke av trä och konstgräs (cirka två-tre meter) för att kunna ta fart till att sedan raila, på diverse rails.

Detta är ett ganska dyrt projekt som kräver mycket tid men även en hel del pengar. De har fått hjälp att måtta upp virket och prissätta rail, konstgräs, virke och skruv.

Denna rail kommer att kunna användas av fler ungdomar runt omkring, men även flera generationer efter. I andra delar av Sverige förekommer sådana byggen ofta men här i Uppsala har de inte sett något sådant än.

Detta skulle vara en chans för dem att utvecklas, men även andra ungdomar runt omkring, eftersom intresset växer och redan är ganska stort.   

I Ramstalund tycker man att det är mest fokus på lekparker och saker för mindre barn. De som har kommit upp i ålder har inte lika stor lust att gunga och leka i sandlådan. En summerrail och hela byggprojektet skulle betyda mycket för dem och deras omgivning.

Ritning (x2):http://www.freeride.se/forum/thread.php?t=55632&p=3#r951345

 

Beslutsmotivering: Projektet får godkänt då vi tycker att det är nyskapande, genomtänkt och spännande.Vi hoppas att detta projekt kommer leda till att fler
får upp ögonen för skidåkning, och för att lära andra som är
intresserade.
Projektet har ett starkt underifrånperspektiv!
Vi uppmanar projektet att budgetera för en invigning. 

Se även projektets egna film här!

Projektinformation

Projektperiod:
2012-04-12 - 2012-08-31
Diarienummer:
2012-03
Projektstatus:
Pågående
Axel:
3
Geografiskt område:
Uppsala kommun
Projektägare:
RamstalundsSamfällighetsFörening
Kontaktpersoner:
Budget:
Beviljat stöd:
9246,75 kronor

Mål