Sök på webbplatsen


Sigtuna Ultimate Games

Projektets mål var att anordna en ungdomsturnering i Ultimate Frisbee då det bara fanns en annan utomhusturnering att delta i. Ultimate Frisbee är en liten sport så turneringar är enda tävlingsformen de har idag. Ultimate Frisbee spelas i grunden utomhus men en variant är inomhusspel för att kunna spela hela året. Inomhus finns det fler turneringar att delta i.

Projektet ville bidra med att arrangera en bra årligen återkommande turnering för ungdomar i hela Sverige. Även några utländska lag vill komma.

På turneringen fanns även en Play4Fun-klass där man kunde vara med utan att redan vara med i ett befintligt lag. Man kunde där prova på Ultimate Frisbee och Frisbeegolf. Dock gjorde vädret och intresset innan att dessa två moment inte var framträdande.

Sixtens ungdomsgrupp gav motiveringen:
Projektet får godkänt eftersom det är en annorlunda sport som passar landsbygdsmiljön bra, projektet är väl förankrat och välplanerat, Det är särskilt bra med Play4Fun-klassen, det kommer säkert att dra till sig många intresserade ungdomar som kanske inte visste att sporten fanns innan. Projektet kommer att ge möjligheten för klubben och Frisbee sporten att växa i området - ungdomar i får också chansen att pröva på en ny fritidsaktivitet som de kanske inte var medvetna om innan.

Projektet hoppas ha byggt grunden till en årlig återkommande turnering. De ska ta erfarenheterna med sig år från år och hela tiden utvecklas till det bättre och utöka antalet samarbetspartners, både klubbar och företag.

De vill även vidareutveckla Play4Fun-klassen. Fler ungdomar får möjlighet att upptäcka och komma med i en klubbgemenskap och följa med på turneringar runt om i landet.

I och med att de som klubb förhoppningsvis får fler nya utövare får deras nyutbildade tränare fler möjligheter att vara ledare.

Projektinformation

Projektperiod:
2010-04-13 - 2010-08-01
Diarienummer:
2010-003
Projektstatus:
Avslutat
Axel:
3
Geografiskt område:
Sigtuna kommun
Projektägare:
Sigtuna Frisbeeklubb
Kontaktpersoner:
Budget:
Beviljat stöd:
19500 kronor

Mål