Sök på webbplatsen


Knivsta Skatepark 2012

Det var flera ungdomar som åkte ända till Stockholm för att få skata men det ville vi ändra på.genom att bygga en skatepark.

Vi vill kunna skata i Knivsta nära där vi bor, ofta och när vi vill.

Dom  flesta som deltar i projektet är killar mellan 10-20 år. Vi kommer att bygga det olika ramperna själva och med  hjälp av  några vuxna. Vi har själva ritat och räknat fram måtten på de riktningar vi  bifogar och vi har fått hjälp av ortens byggfirma att räkna på kostnaderna. De ritningar vi har tar vi till hjälp när vi ska bygga. Vi har fått lov av kommunen att bygga nytt på den plats där det tidigare har  funnits några enstaka ramper som var trasiga och som vi har  rivit. Ramperna byggs så att de är  mobila om vi i framtiden behöver flytta dessa till en annan plats.

Beslutsmotivering: Projektet får godkänt eftersom man länge försökt jobba upp en skatepark men inte riktigt kommit loss. Nu har man lyckats mobilisera en stor grupp som har tagit på sig ansvaret att driva upp en skatepark av och för unga! Dessutom har man fått medfinansiering på en tredjedel av kostnaderna från kommunen! Ungdomsgruppen ser gärna att man vid en invigning håller en skateworkshop där man kan lära sig som nybörjare eller kanske utveckla sitt åkande. Projektet får bifall på ansökt summa!

Projektinformation

Projektperiod:
2012-06-14 - 2012-10-30
Diarienummer:
2012-07
Projektstatus:
Pågående
Axel:
3
Geografiskt område:
Knivsta kommun
Projektägare:
Knivsta kommun
Kontaktpersoner:
Budget:
Beviljat stöd:
20 000 kronor

Mål