Sök på webbplatsen


Vägen till Drömmen

Projektet är en utvecklingscheck.

Förra året  var vi ett gäng som ordnade ett läger. Från detta har vi fått nya vänner och kontakter, därför skulle vi vilja göra ett nytt läger och bjuda in fler, nya ungdomar för att delta i den fina gemenskapen vi fick förra lägret och dessutom utveckla fritidsutbudet på glesbygden. Bakom initiativet står föreningen On Stage Studios med en grupp tjejer och andra föreningar vi sammarbetar med, som ex Basverkstaden, Skyttorp och Storvreta fritidsgårdar. De som deltar i projektet är följande, Bim Frischenfeldt, Aurore Lundemark, Jonathan Enfäldt, Nils Eriksson, Ida Warmland. utav dessa är är tre st förvärvade genom föregående års läger. Genom att delta i detta läger erbjuder vi alltså flera sätt att kunna marknadsföra sig själv och vägen för att nå drömmen & de mål man har. Vi har tänkt oss att erbjuda olika workshops som ex. fotolektioner för din portfolio, ge baskunskaper i att starta blogg, skapa soundcloud, youtube konton etc., erbjuda möjlighet att spela in sig själv på film och att våga stå framför kameran, att utbyta erfarenheter om ämnet "skräck" för att bli fotad och filmad.

Vi ska hålla i minst två workshops om dagen. Det är en metod för att bygga sammanhållning. Förutom detta kommer man naturligtvis ha tillgång till studio, replokaler, gitarrer, kamera, fotoredigeringprogram, videoredigering program, etc.. Vi skulle också vilja bjuda in studieförbund så de kan berätta om sin verksamhet ex ABF, Sensus. Tanken är att bo tillsammans på fritidsgården och att lägret skulle pågå måndag-fredag, v 29 och innehålla aktiviteter med inriktning dokumentation i olika former. Lägret skall utgöras av en egen slags biografi med inriktining - hur drömmar kan nås.  Vi vill dela detta med andra och tänkte att en biografi kanske skulle vara ett sätt att sprida och dela med av det vi brinner för.

Vi skulle vilja brädda målgruppen för vilka som kan anmäla sig till lägret och inte bara musikintresserade utan också folk med andra intressen. Fritidsgården har erbjudit sig att återigen, låna ut sina lokaler och ställa upp med personal vecka 29, den 14-18 juli. Med bakgrund till föregående år, så vill kommunen ge mer spons i form av personal, vilket vi ser som ett tecken på att vårt engagemang för glesbygd och dess utbud av meningsfulla fritidsaktiviteter är positivt. Alla tar med eget sovmaterial, har man inte eget, så lånar fritidsgården ut den utrustningen. Dusch kommer finnas tillgänglig i sporthallen, morgon och kväll Bifogar budget Projekttiden kommer pågå från det att projektet är godkänt till och med September.  

Målet är att fler ska kunna nå ut med sin musik, inte bara producera musik. Vi vill genom läger få tillstånd ett utbyte och fokusera på andra delar som ex. marknadsföring, reklam, skapa goda kontakter och finna gynsamma utbyten med likasinnade. Målgruppen är ungdomar, helst tjejer 13-20 år men självklart är också killar välkomna. Vi vill genom läger, dokumentera hur vi gör - från början till slut. Från att söka bidrag, planera läger, arbeta med det vi brinner för, dela denna kunskap med andra  och visa att drömmar kan nås, till dokumentation och redovisning. Vi vill med stöd av Sixten, göra en dokumentationsvideo som visar andra, hur man faktiskt kan gå till väga. Vi hoppas att detta ska gynna oss i glesbygd och visa att projekt är ingen omöjlighet, snarare en tillgång - något vi vill förmedla andra. Efter lägerveckan så ska vi vid ett tillfälle ses och prata om våra upplevelser. Vi har också tänkt att redovisa allt en månad in i höstterminen.

  När lägret har slutat ska man ha lärt sig någonting, fått nya erfarenheter & förhoppningsvis vänner för livet. För det kommer vi som var med på lägret förra året ihåg att gemenskapen tappade man aldrig & att den veckan som det lägret hölls var en av de bästa på hela sommaren. Lägret 2014 vill vi höja till en helt ny nivå & vi vill skapa ett läger som är utanför boxen, mer speciellt & ännu mer unikt än de förra. Vi ser också att lägret bidragit till bättre utbud lokalt under hela året som Café, musikkvällar, samarbete med Lyckebokyrkan, tätare besök på fritisgårdar, med studio, DJ, ljus, etc.. vi tror även att detta projekt kommer leda till att en ny verksamhet kommer vara en del av fritidsutbudet i bygden. 

 

Projektinformation

Projektperiod:
2014-05-26 - 2014-08-17
Diarienummer:
202-2040
Projektstatus:
Avslutat
Axel:
3
Geografiskt område:
Uppsala kommun
Projektägare:
On stage studios
Kontaktpersoner:
  • Se informationstext om projektet
  • Se informationstext om projektet
Budget:
20 000
Beviljat stöd:
20 000

Mål