Sök på webbplatsen


Teaterföreställningen Earthquake

Ungdomarna ska repa in en teaterföreställning under 4 veckor (v.11-v.14) med Josefinaskolans gymnasium, klass 3, Sigtuna kommun.  Under ledning av Felicia Sjögren 21år. De ska utgå från ett manus som Felicia skrivit just till den här klassen. Manuset är grundat på eget researcharbete och egna erfarenheter. Manuset tar upp många av dom svåra frågeställningar som unga idag ställs inför när man ska ta steget in i vuxenlivet. Det handlar också om hur alla dom omständigheter som vår verklighet idag innebär, lätt leder oss in på vägar som är ohållbara, som gör att allt tillslut kan kännas som ett enda kaos. Men hur man trots detta klarar kampen för att följa sitt hjärta!

Det kommer bli en föreställning om ungdomar där ungdomar själva får gestalta sin verklighet. Under vecka 15 ska vi spela ca åtta föreställningar på Josefinaskolan. Vi kommer dels att ha föreställningar för högstadieklasser från Sigtuna kommun och dels föreställningar som är öppna för allmänheten. Föreställningarna kommer att vara gratis så att så många som möjligt ska få en chans att se föreställningen!
Projetet kommer även att skriva ihop ett kortare diskussionsmaterial som lärarhandledning inför samtal efter föreställningen.

Projektet får godkänt för att det är av unga, för unga och med unga! Teatern är skriven av en ungdom och handlar om ungdomars tillvaro. Att såpass många ungdomar får chansen att se den är också ett stort plus.

Ungdomsgruppen bifaller ansökt summa på 20.000 kronor.

Projektinformation

Projektperiod:
2011-03-04 - 2011-08-31
Diarienummer:
SUB 2011-01
Projektstatus:
Pågående
Axel:
3
Geografiskt område:
Sigtuna kommun
Projektägare:
Föreningen Kultur För Livet
Kontaktpersoner:
Budget:
Beviljat stöd:
20.000

Mål