Sök på webbplatsen


Cosplayverkstad

Projektet kom vi på i samband med att vi arrangerar ett konvent i samband med Storvreta fritidsgård till sommaren 2013. Det är många ungdomar som är intresserade av asiatisk kultur och med det även cosplay. Vi kommer att driva det här projektet som vi håller för alla ungdomar som är intresserade av att lära sig mera om cosplay och börja med denna otroligt roliga hobby.
Många vet inte hur man börjar med cosplay och här hjälper vi till med sömnad och tillverkning av Props. De kostnader som vi kommer att ha under det här är materialkostnader så som tyger, verktyg, material som Lera och liknande till Props.

Projektet kommer att leda till ett konvent och tar slut i en cosplaytävling under Storcon. Vi hoppas att de som kommer till vår verkstad kommer att visa upp sina kreationer under cosplaytävlingen som vi driver under storcon. Vi riktar in oss till ungdomar i och ikring uppsala. Alla är välkomna men de vi riktar in oss till är de som är intresserade av den asiatiska kulturen.

Om intresse finns så kan vi tänka oss att fortsätta driva projektet under hösten samt att ta vår cosplayverkstad till andra konvent runt om i sverige. Vi kan definitivt tänka oss att söka för något liknande om det här projektet får bra feedback från våra besökare.

Beslutsmotivering: Projektet är väl förankrat och kan skapa intresse för japansk kultur och cosplay. Projektet kommer att nå många deltagare under Storcon och det är spännande att man har planer på att ta cosplayverkstaden på turné om intresse finns. Projektet får bifall på ansökt summa.

Projektinformation

Projektperiod:
2013-04-03 - 2013-09-30
Diarienummer:
2013-03
Projektstatus:
Pågående
Axel:
3
Geografiskt område:
Uppsala kommun
Projektägare:
Föreningen Storcon
Kontaktpersoner:
Budget:
Beviljat stöd:
20 000 kronor

Mål