Sök på webbplatsen


Utveckla Uppland i pingis

Projektgruppen består av fyra ungdomar i Vassunda, Knivsta och Västersjö som länge tränat och tävlat i pingis för Vassunda IF. Tillsammans är de också tränare för en av pingisskolorna där de tränar många yngre barn. Pingis är en jätterolig sport som alla kan vara med på och bli bra i. Barn, ungdomar och vuxna kan träna ihop och tävla mot varandra. Det är inte så dyrt som andra sporter heller. Intresset runtom i Knivsta växer. Det är många fler nu som vill börja spela pingis jämfört med förut och vi vill låta alla de som vill få spela.


"Vi ungdomar som verkligen satsar på pingisen vill också fortsätta utvecklas.
Vi brinner för pingisen och kämpar hårt för att komma framåt, men det är inte lätt att

konkurrera med de stora rika Stockholmsklubbarna. Vi saknar deras resurser. Det känns inte bra. Så när vi hörde att Upplandsbygd leader hade pengar man kunde söka så blev vi jätteglada.

Målsättningen är att vi och våra tränare i Uppland fortsätter att utvecklas och att vi inom en tre års period få fler pingisspelare i Uppland som kan konkurrera med de bästa spelarna i Sverige i respektive åldersklass.

Projektet går ut på att hyra in en bra tränare ett par gånger som kommer till oss i Vassunda och till de träningarna bjuder vi också in spelare från andra delar av Uppland. Då kan spelare från Uppland fortsätta att träffas och samarbeta. Vi ska också hålla ett stort sommarläger för pigisspelar i Upplandsbygds område. Sist men inte minst går pengarna till material, som gummin till racken, bollar och nät."

Beslutsmotivering: Projektet får bifall på ansökt summa! Lägret ska vara öppet för alla att söka till, det vill säga andra klubbar i Upplandsbygds område. Detta kan vara ett bra startskott för att utveckla pingisen bland unga i Uppland och kommer att ge projektgruppen god erfarenhet kring arrangemang och ledarskap.

Projektinformation

Projektperiod:
2013-03-04 - 2014-01-31
Diarienummer:
2013-02
Projektstatus:
Pågående
Axel:
3
Geografiskt område:
Knivsta kommun
Projektägare:
Vassunda IFs pingissektion
Kontaktpersoner:
Budget:
Beviljat stöd:
20 000 kronor

Mål