Sök på webbplatsen


On Stage Studios Musikläger 2013

On Stage Studios är en nybildad förening med säte i Vattholma.Våra mål och ambitioner med musiken är höga. På sommaren finns i ingenting med musik för ungdomar, fritidsgårdarna är stängda och inte alla har sommarjobb eller möjligheten att resa bort.

Vi vill dela med oss av vårat engagemang och erbjuda ungdomar möjligheten att få delta i ett sommarläger med fokus på musik. Vi har typ tackat ja, efter att personal på Storvreta fritidsgård frågat om vi önskar öppet eller läger under sommaren. Vi frågade om vi fick jobba med musik och personalen tyckte det var en skitbra idé. Uppsala är en kulturstad och musik är en viktig del i kulturen vilket vi vill vara en del av. Fritidsgården har erbjudit sig att låna ut dina lokaler och ställa upp med personal vecka 28, den 8-12 juli.

De har också lovat att erbjuda tidigare beviljade checkar som Basverkstaden och Skyholma Meck lokal under perioden vilket är skitkul - om vi får ansökan godkänd.

Deltagarna i projektet är vi i föreningen On Stage Studios och Storvreta fritidsgård, Uppsala kommun. Vi vill bjuda in ungdomar i vårt närområde, Storvreta, Vattholma och Skyttorp och liknande glesbygdsområden.

Upplägget är att bo tillsammans under lägerveckan på fritidsgården och att lägret skulle pågå måndag-fredag och innehålla aktiviteter med inriktning musik, jamma, skriva texter, spela in, utbyta idéer, hålla en öppen scenkväll. Vi har även tänkt oss att erbjuda olika worshops som ex. sånglektioner, gitarrkurs, baskunskap i att skriva texter, erbjuda möjlighet att spela in och att våga stå på scen, att utbyta erfarenheter om ämnet "scenskräck". Vi skulle också vilja göra studiebesök på Musikfabriken och/eller bjuda in ABF så de kan berätta om sin verksamhet ex. Musik Direkt etc.

Vi har också tänkt att deltagarna ska kunna få tillgång till utomhusaktiviteter tex bada, spela kubb, paddla kanot, grilla mm.

Lägerveckan ska pågå måndag- fredag vecka 28. Vi ska hålla i minst tre workshops och en utomhusaktivitet om dagen OM vädret tillåter. Vi hjälps åt med matlagning, städ, disk och sånt, vilket är bra för sammanhållningen. Alla tar med eget sovmaterial, har man inte eget, så lånar fritidsgården ut den utrustningen.

Personal kommer att finnas på plats dygnet runt och de täcker sina egna personalkostnader, vilket är hur schysst som helst.

Efter lägerveckan så ska vi vid tillfälle återkoppla och prata om våra upplevelser. Vi har också tänkt att redovisa allt en månad in i höstterminen.

Beslutsmotivering: Projektet får godkänt då det bidrar till sommaraktiviteter som undgomarna själva efterfrågar. Projektet ger kompetensutveckling samt möjligheter till ett aktivt friluftsliv. Projektet får bifall på ansökt summa.

Projektinformation

Projektperiod:
2013-06-03 - 2013-09-30
Diarienummer:
2013-08
Projektstatus:
Pågående
Axel:
3
Geografiskt område:
Uppsala kommun
Projektägare:
On Stage Studios
Kontaktpersoner:
  • Se informationstext om projektet
Budget:
Beviljat stöd:
20 000 kronor

Mål