Sök på webbplatsen


Länsstyrelsen arrangerar företagsbesök på Gårdsjö älgpark 160412

Välkommen till tre inspirerande företagsbesök inom projektet ”Smakrik och blomstrande besöksnäring”. Syftet med besöken är att ge inspiration och tips hur ni kan förbättra ert företagande och ge en möjlighet till nätverkande. Under 2016 - 2018 kommer Länsstyrelsen att anordna kurser och studiebesök och erbjuda rådgivning för företagare inom besöksnäringen i de fem länen runt Mälaren/Hjälmaren.

Beskrivning av Gårdsjö älgpark

Gårdsjö älgpark är en släktgård som drivs av Leffe och Ilona Lindh och är ett riktigt härligt familjeföretag. Tidigare var det en traditionell gård med först mjölkkor och sedan svinuppfödning och spannmålsproduktion.

År 2007 ändrade företaget inriktning då älgarna Gunde och Göta flyttade in. Idag finns 11 älgar i det 25 hektar stora hägnet. Förutom älgarna finns det hästar, kaniner, höns, hundar och katter på gården. Under 2014 hade gården ca 15 000 besökare. Förutom turister kommer många skolklasser hit för att lära sig om djuren och naturen. Gårdsjö erbjuder förutom älgturer också konferenser och i ett torp mitt i älghägnet kan man övernatta. Läs mer här.

Ett extratema för besöket är ”Utveckla ditt besöksföretag med djurhållning”. Marek Goczkowski, länsveterinär i Västmanlands län kommer att berätta om vad man ska tänka på när man ska starta med djurhållning på ett besöksföretag. Marek har arbetat på flera djurparker, bland annat på Parkens Zoo i Eskilstuna. Han har också medverkat i TV-programmet Veterinärerna på TV4.

Tid och plats för alla företagsbesök

16 mars Runnvikens Pensionat kl. 12:30 - 17:00 , Tystberga.

12 april Gårdsjö älgpark kl. 09:30 - ca 15:30, Morgongåva.

2 maj Blåbergen – Lilla Spa – Restaurang & Pub – Bryggeri      kl. 09:30 - ca 13:30, Närkes Kil.

 

Program för dagen

  • Vi samlas med fika kl. 09:30
  • Efter en deltagarpresentation kommer Leffe att berätta om verksamheten på Gårdsjö älgpark. Hur, när och varför startade verksamheten? Vilka aktiviteter erbjuder man gästerna? Vad fungerar eller fungerar inte – stort som smått? Planer för framtiden? Och mycket mera!
  • Innan lunch kommer länsveterinär Marek Goczkowski att informera om bland annat vilka regelverk som styr djurhållningen och var kan man vända sig för att få information och hjälp
  • Efter lunch gör vi en rundtur på gården. Vi får uppleva gårdens aktiviteter t.ex. hur en älgvisning går till. Vad ska man tänka på när man planerar en visning? Vilket budskap vill vi förmedla till besökarna? Vi tar också en titt på boendet i torpet Solviken som finns mitt i älghägnet
  • Vi avslutar med fika vid 15:00

 

 

Målgrupp

Målgrupp för aktiviteterna är du som är företagare på landsbygden och dina anställda.

Anmälan

Tillhör du målgruppen? Anmäl dig senast den 5 april via Länsstyrelsen Västmanlands län.

OBS! På webbplatsen ska varje person anmälas var för sig. Mer information och deltagarlista för samåkning kommer att skickas ut med e-post innan kursstart. Ange vid anmälan om du vill ha specialkost och om du inte vill vara med på deltagarlistan.

Tycker du att aktiviteten verkar intressant men du tillhör inte målgruppen? Hör då av dig till Elisabeth Håkansson så får du delta i mån av plats.

Kostnad

Företagsbesöket är kostnadsfritt. Du betalar bara för fika, lunch och fika 200 kr + moms.

Frågor?

Kontakta Elisabeth Håkansson, 010-224 92 79 eller elisabeth.hakansson@lansstyrelsen.se