Sök på webbplatsen


Ungdomscheck - Ung Konst 2011

Vi kom på detta projekt genom att vi förra året anordnade en utställning på samma plats, nu har vi valt att ändra konceptet. . Vi kommer ha med unga gästutställare från vårt närområde, en konsttävling (där vem som helst kan skicka in bidrag) och unga artister som uppträder under vernissagen (den 2 juni). Under cirka en månad kommer vi ha en konstutställning i Ånghammaren i Österbybruk. Vi kommer visa allt från foto till dikter och mycket där i mellan, vi kommer även arrangera en konsttävling för unga och en mysig vernissage för allmänheten. Vi satsar på att bygga upp utställningen på ett annorlunda sätt, för att lära oss hur det går till, genom att få ett ”eget” hörn i lokalen där vi själva bygger upp vår egen lilla utställning i vårt hörn. Vi lämnar självklart plats till våra gästutställare och till tävlingen. Vi satsar även på att få med fler unga människor i denna utställning, än den tidigare utställningen. Det gör vi genom att ha gästutställare, arrangera en konsttävling och bjuda in artister till vernissagen.

Vi kan genomföra detta eftersom vi har fått låna lokalen gratis (2 juni – 26 juni) av Bruno Liljefors stiftelsen och tycker därför att det är dumt att slösa bort en sådan fin lokal

 Projektet får godkänt med motiveringen:
Projektet förra året var mycket lyckat med stort deltagande och engagemang. Vi ser att man har utvecklat konceptet ytterligare i år, att man försöker bredda deltagandet och att man dessutom har en chans att omsätta de lärdomar man drog förra året.
Förhoppningen är att få fram en lite guide till hur man kan arrangera utställningar i samband med att man efter detta år har två års erfarenhet från området.

Projektet får bifall på sökt summa.

Projektinformation

Projektperiod:
2011-03-30 - 2011-08-30
Diarienummer:
2011-04
Projektstatus:
Avslutat
Axel:
3
Geografiskt område:
Östhammars kommun
Projektägare:
Bruno Liljefors Stiftelse
Kontaktpersoner:
  • Se informationstext om projektet
Budget:
Beviljat stöd:
20 000 kronor

Mål